tiistai 5. maaliskuuta 2013


Kehystysharjoituksia





















Työpajassa pääsin heti alkuun kokeilemaan erilaisia kehystystapoja, tässä tyttären tupaantuliaislahjaksi tehty kakkutaulu. Kuva on leikattu irlantilaisesta seinäkalenterista ja nostettu taustasta koholle kuvan taakse asetetulla kapalevyn palasella. Kehystyksestä tehtiin tarkoituksella "herkullisen kultainen." Paspikseksi valittiin kultainen, joka on hiukan lämpimänpää sävyä kuin kuvan koristeisiin sointuva kehyslista.
Kehyksiin on laitettu kapeat muoviset korotuslistat jotta kuva ei ole lasissa kiinni.




















Taulut Rooma 1 ja 2 sisältävät vanhat itse ottamani kuvat Roomasta kaupungin ulkopuolelta ja niihin käsityönä valmistetut kehykset. Kehyslista on puuvalmista tonttulistaa joka on käsitelty "vanhaksi" maalaamalla ne aluksi Sateenkaarivärien ruskeanvihreillä vesiväreillä, sen jälkeen  raaputtamalla, hiomalla ja hakkaamalla listaan madonreikiä. Pintaan on sivelty sinne tänne hiukan sormikultaa. Lopuksi kehykset on lakattu kevyesti mattalakalla.
Näitä oli todella hauska tehdä työpajassa ja lopputulos oli onnistunut.




Harjoittelin myös tuunausta tekemällä pienen kitch-SaiBaba taulun, jossa musta kohokuvioinen kehyslista on pintakäsitelty sormikullalla ja lakattu. Lisäksi kehyksen sisäpuolelle on lisätty pienet kapeat koristelistat.




Kankaan kehystyksessä on omat niksinsä, jossa kangas kiinnitetään nitojalla kiilakehyksen taakse, mieluiten suoraan ja tiukasti.
Koruompelutöitä kehystettäessä kangas kiinnitetään takaa ristiin ommellen langan ja neulan avulla, jälleen huomioiden valmiin työn suoruus.


Punainen kangastaulu toimii korutauluna


Ristipistotyö on kastelahja tyttärelleni



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti