keskiviikko 6. maaliskuuta 2013





Erilaisia kokeiluja


Halusin tehdä erilaisia kokeiluja, esim. miltä jokin roskiin menossa ollut esine näyttää tuunattuna ja saako sille silloin uuden käyttötarkoituksen tms.
Olen kiinnostunut vanhoista tavaroista ja niiden uusiokäytöstä.



Nämä kipsiset valkoiset enkelireliefit löytyivät koulun kaapista, olivat tehty joinain harjoitustöinä.
Pintakäsittelyn tunneilla maalasin ne vihreäksi ja tein päälle patinan maaliöljyllä ja eri pigmenteillä.
Pintaan lisäsin varovasti erilaisia Gold Fingereitä.
Lopputulos näyttää tummuneelta pronssilta, kuten oli tarkoituskin.
Nyt ei näitä raaski enää heittää pois.



Muutamalla eurolla ostettu harmaa betoninen ovistoppari muuttui käyttökelpoiseksi valkoisella akryylimaalilla maalattuna. Teksti on kahdella sivulla musta ja kahdella kultainen.
Naru täydentää tuloksen.



Olen kiinnostunut luonnonmateriaaleista ja halusin nähdä voisiko luonnonkivistä tehdä taulunkehyksen.
Kävin keräämässä Launeen Perhepuiston liepeiltä pussillisen valikoituja kiviä ja liimasin ne puuvalmiiseen listaan sikabondilla.

Tulos oli aika raju ja painava, mutta erikoinen. Pinta on käsitelty kiiltävällä spraylakalla märkä kivi -efektin saamiseksi. Vedessähän kivi on värikkäämpi kuin kuivana.
















Olen harkinnut pinnan käsittelyä valkoisella, mutta ainakaan toistaiseksi en ole hennonnut peittää kivien oikeaa pintaa.





Peuranpää on muovinen ruskea vanha ilmapuntari, jonka olin ostanut vuosia sitten kirpputorilta. Olin miettinyt tehdä sille jotain, mutta en ollut tiennyt mitä.
Nyt maalasin sen kokonaan valkoiseksi ja irroitin ilmapuntariosan, jonka annoin koulutoverille, joka opetteli lukemaan ilmapuntaria.
Valkoisen peuran alaosa sahataan vielä kolmionmuotoiseksi japaninsahalla ja ontot kohdat täytetään massalla, jolloin muistuttaa yhä enemmän oikeaa trofeeta. 





Puiset kirjatelineet ovat palvelleet ahkerasti keittiössä ruokakirjatelineinä, mutta olivat kuluneet ja ankeat. Maalasin nekin valkoisiksi. 
Pienet puuvalmiit kehykset usean kappaleen nipussa ostettuina olivat kirpparilöytö, tässä kaksi niistä on maalattu veljentyttärille sopivin värein ja tuunattu terälehdillä ja kuu-ukkelilla.





Kokeiluihin kuuluvat myös lasimaalaukset, jotka tein edellisen asuntoni ulko-oven lasi-ikkunoihin.
Suunnittelin mallin itse ja koon sopivaksi pikkuikkunoihin.










Kehystin lasityöt harmaalla metallia muistuttavalla ohuella kehyksellä. Ne jäivät kuitenkin muuton vuoksi laittamatta paikoilleen, joten lahjoitin ne ko. asunnon uudelle asukkaalle.




Valokehys on vanha poistettu kehys, jonka maalasin paksulla violetilla akryylimaalilla. En ollut siihen tyytyväinen, joten huuhtelin värin pois vesihanan alla.
Pinnan alta tulikin esiin vihreä värisävy, jota vielä hioin hiekkapaperilla.
Kuvassa sävy ei pääse oikeuksiinsa, se on kaunis ja kuultava.
Porasin kehykseen pienet reiät jotta sain asennettua siihen valot.
Valosarja on autoni jouluvalot, jotka olen ostanut autotarvikeliikkeestä ja joita olen jouluisin käyttänyt auton kojelaudalla. Ne olivat juuri sopivan pienet kehykseen asetettaviksi.
Tämän kehyksen lopullinen viimeistely on vielä kesken. Alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä kehykseen vitriini, johon voisi vaihtaa esineen aina halutessaan.
Toinen ajatus oli peili valokehyksellä.


Valo korostaa kehyksen pintastruktuuria
















Magneettitaulu on valkoinen puutarjotin, jonka keskiosan maalasin  useaan kertaan magneettimaalilla.
Taakse laitoin normaalin vaijeriripustuksen, jotta sen voi halutessaan nostaa seinälle.
Taulu päätyi tyttäreni keittiöön.


Keittiönaulakon seurana ripustusta odotellessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti