keskiviikko 20. maaliskuuta 2013






Työharjoittelut


Ensimmäisen käytännön työharjoittelujakson suoritin Aurinko Lahjatavaraliikkeessä. Olin siellä jo valmiiksi osa-aikaisena palkallisena työntekijänä ja se hyväksyttiin työharjoitteluksi.
Liikkeessä myydään mm. tauluja, valaisimia, patsaita ja muita koriste-esineitä.

Liikkeen näyteikkuna
















Toinen työharjoittelupaikkani syksyllä 2012 oli Galleria Kehystämö Aila Seppälä Lahdessa.
Erilaisten kehystystöiden lisäksi työharjoittelussa sain osallistua gallerian näyttelyiden ripustuksen suunnitteluun ja purkuun, sekä muihin galleriatöihin, kuten kutsujen postitukseen yms.
Lisäksi olin mukana kaikissa avajaisissa, joita harjoittelujaksoni aikana oli. Tällöin päivät olivat pitkiä ja iltapäivällä oli lehdistötilaisuudet tarjoiluineen, jonka jälkeen alkoi avajaistarjoilujen valmistelu. Ennen iltaa vaihdettiin vielä vaatteet ja napattiin ehkä pari lasia viiniä ja illalla sitten toimin avajaisten valokuvaajana.
Galleriatoiminnan perusteet tulivat näin tutuiksi. Ilahduttavaa oli myös erilaisten taiteilijoiden tapaamiset sekä yhteistyö heidän kanssaan. Oli hauskaa osallistua ripustuksen suunnitteluun, kuulla heidän mielipiteitään ja illalla avajaisissa kuulla heidän esittelevän omia töitään; ideoita, tekniikkaa ja työtapoja.
Pääsin myös kehystämään kaikkea, mitä liikkeeseen tuli; myös tunnettujen taiteilijoiden töitä, kuten Hanna Variksen satumaista grafiikkaa, tekstiilitaiteilija Helena Vaarin taidokkaita töitä, sekä graafikko Esa Riipan herkkää ja upeaa tuotantoa.
Kim Kylmälän sekatekniikalla toteuttamiin töihin ihastuin ja niitä oli hauska kehystää, koska olivat epäsäännöllisen muotoisia ja erilaisia. 





Lahden taidegraafikoiden ja Aila Seppälän yhteinen juhlanäyttely syksyllä 2012 ripustettiin yhteistuumin Taidegraafikoiden puheenjohtaja Tiina Salmen kanssa.



Aila Seppälä
Tiina Salmi ja Aleksi Martikainen


Lehdistötilaisuus.




Juhlanäyttelyn aiheena oli Lahti taiteilijan silmin.
Takahuoneessa oli esillä Aila Seppälän omaa tuotantoa vuosien varrelta.


Juhlanäyttelyn avasi Lahden kaupunginjohtaja, tässä puhumassa taidegraafikkojen puheenjohtaja Tiina Salmi. 

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti