keskiviikko 6. maaliskuuta 2013




Lyöntimetallin hohtoa



Lyöntimetalli lasketaan esim. maalatun tai sellakalla käsitellyn pinnan päälle, johon on sivelty mixtionöljyä.
Mixtionöljy tarvitsee tietyn vaikutusajan (3-24h) jotta tarttuminen onnistuu. Pinta voidaan lopuksi patinoida ja lakata. (Alumiinipintaa ei tarvitse lakata.)




"Paroni"-kehyksessä pinta on käsitelty useampaan kertaan rubiinisellakalla, joka tuo kauniin punertavan pohjavärin.
















Lyöntimetallin laskun jälkeen on tehty kevyt patinointi maaliöljyllä ja väripigmentillä, ja viimeiseksi vielä lemonsellakkaa. Paroni pääsi seinälle Lahden Kaupunginkirjaston yhteisnäyttelyyn v. 2013.





Kaniini oli entisessä elämässään surullinen keramiikkapatsas ja Fileas Foggin kuumailmapallosta ei kukaan arvaa sen olleen muovinen lasten lelu. Rottinkikoria sille ei vielä ole löytynyt.


Tarpeettomaksi jäänyt ikonilistakehys maalattiin valkoiseksi ja käsiteltiin sellakalla ja alumiinilla.
Patinointi maaliöljyllä ja vihertävillä pigmenteillä. Kuvassa kehys on vain asetettu toisen taulun ympärille ja sai jäädä siihen.



Tämä ruusukehys on lettitaulun ensimmäinen kehys josta murtui pala muutossa. Se sai uuden elämän korjattuna ja pintakäsiteltynä.
Pohjamaali on mustaa akryyliä, jonka päällä sellakkaa ja lyöntimetallia, pigmenttiä, raaputusta ja lopuksi jälleen lemonsellakkaa.
Sisäkehys on kullanvärinen ja käsitelty myös sellakalla.





Kultausnäyttö oli nallekehys, jossa puuvalmiiseen kehykseen on tehty kulmakoristeet kultaajan massasta, ja sitten käsitelty lyöntimetallilla ja alumiinilla ja lopuksi patinoitu pigmentillä ja maaliöljyllä.
"Kultaiset" osuudet lisäksi käsitelty lopuksi lemonsellakalla.




Yksityiskohta kaksivärisestä nallukasta





















Tämä pikku tarjotin sai kullanvärisestä lyöntimetallista uudet reunat. Patinointia on tehty vain vähän ja loppusilaus sellakalla. Tarjotin on muovia, mutta kokonaisuus näyttää nyt aiempaa iloisemmalta.






Ennen käsittelyä
Lyöntimetallitekniikasta innostuneena käsittelin myös lukuisia pikkuesineitä alumiinilla.
Tämä joukkue pääsi opinnäytetyöhöni mukaan rekvisiittana, havainnollistamaan opinnäytetyönä pintakäsittelemäni lokerikon erilaisia käyttötarkoituksia.


Kaverikuva käsittelyn jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti